Deze toffe uitdagingen gaan wij aan in 2020!

Hoe ben jij je nieuwe jaar begonnen? Ben je van de goede voornemens? Of juist niet? De afgelopen weken hoorden we regelmatig van mensen om ons heen dat ze ‘niet doen aan goede voornemens’: ze zien wel hoe het gaat.

YWAM Family Ministries

Chris en ik staan er ook verschillend in ;-). Chris heeft plannen, maar niet heel uitgebreid, terwijl ik aan de hand van de ‘Decade in Review’ van Marie Forleo juist eens uitgebreid hebt stilgestaan bij de afgelopen 10 jaar. En daarna toch wel vrij uitgebreid plannen heb gemaakt voor het komende jaar.

Ik werk het best met doelen. Hoog inzetten. Mijn motto:

Shoot for the moon,
even if you’ll miss you’ll land amoung the stars.

Afijn, zo hebben we samen doorgeboomd over 2020 en verder en kwamen we op de volgende 6 toffe uitdagingen voor 2020 en beyond.

1. Lifebook

Maandag 20 januari beginnen we met Lifebook. Nu we de 40 gepasseerd zijn (jaja, dramaaatisch) willen we beiden graag vooruitkijken naar hoe we de volgende 10 jaar gaan invullen. Een soort APK voor persoonlijke ontwikkeling dus.

Het leuke van Lifebook is dat het je helpt om naast je werk ook naar andere gebieden in je leven te kijken. Er zijn er 12: Health & Fitness, Intellectual, Emotional, Character, Spiritual, Love & Relationship, Parenting, Social, Career, Financial, Quality of Life and Life Vision.

Lifebook

We gaan dit samen met vrienden doen en hebben er veel zin in. Benieuwd wat we voor nieuwe dingen ontdekken in onszelf ;-).

2. Family Ministries International (FMI)

Sinds vorig jaar zijn we convenors/leiders van YWAM Family Ministries Internationaal. Een prachtige taak om onze collega gezinswerkers wereldwijd te ondersteunen, inspireren en bemoedigen.

Komend jaar hebben we een aantal Regionale Forums op de planning staan, onder andere in februari in Singapore en maart in Europa. Later in het jaar is de YWAM Leiderschapsvergadering in Bangkok, waar we als Family Ministries ook aan gaan bijdragen. Hier zal ook onze leiderschapswissel officieel door de grote YWAM familie ingezegend worden.

Verder hebben we veel Skype dates, houden we een Facebookgroep met Family Ministries leiders actief, schrijven nieuwsbrieven voor FMI en meeten we elke maand LIVE met de kern van het Internationale LeiderschapsTeam.

3. Family Resource Center

Chris is sinds november voorzitter van het Family Resource Center, zeg maar de faculteit voor Huwelijk & Gezin van YWAM’s University of the Nations. Hij overziet de registratie en kwaliteit van de scholen, helpt schoolleiders wereldwijd hun werk zo goed mogelijk te doen en is bezig met het opzetten van nieuwe training (o.a. de online Advanced Family School). Het meeste gebeurt via Skype & Zoom, maar er zijn ook een aantal reizen gepland, waaronder in maart naar Tijuana Mexico.

4. Masters

Om de Universiteit beter te leren kennen en om z’n eigen werk-/denknivo te uit te dagen, gaat Chris een Executive Masters in Pioneering Leadership doen aan de University of the Nations.

Het is een deeltijd zelfstudie programma met een aantal intensives (6 blokken van 2 weken op diverse locaties) voor de duur van 2 jaar. Vanaf begin augustus gaat hij aan de bak!

5. Lesgeven

Het allerleukste van lesgeven is om lichtjes te zien aangaan in de ogen van je leerlingen. De energie die in een klaslokaal ontstaat als je praat over familie en je huwelijk is geweldig.

We vertellen graag over het wel en wee binnen ons huwelijk: hoe we omgaan met de soms frustrerende verschillen tussen ons, hoe we eerlijk blijven tegenover elkaar, hoe we beetje bij beetje leren over communiceren samen. Het levert eerlijke gesprekken op, waar wij ook weer veel van leren.

Ook dit jaar mogen we weer lesgeven in verschillende scholen. Zo zijn we o.a. gevraagd in hier op Heidebeek (Children at Risk School), Tanzania (FMS), Fortaleza Brazilie (FMS).

YWAM Family Ministries School Tanzania

6. Coaching

Vorig jaar hebben we de opleiding tot Strategic Intervention Coach in San Diego gedaan. Een droom die we al heel lang hadden werd werkelijkheid!! We hebben ongelooflijk veel geleerd en leren nog elke dag bij.

Afgelopen jaar zijn we begonnen met coachen van individuen en stellen.

We genieten er enorm van!! Wat is er heerlijker dan als je ‘stuck’ zit op een gebied in je leven, door te kunnen bomen met iemand die je helpt denken en je helpt om dingen van een andere kant te bekijken.

Komend jaar hopen we dit nog verder uit te breiden. Wil je weten of coaching iets voor jou is? Stuur ons dan een mailtje of doe een belletje.


Al met al staan er leuke dingen op het programma. En dan hebben we het nog niet gehad over Marriage Week, de FamilyCamps en de FriendshipCards.

Wil je op de hoogte blijven van ons wel een wee? Meld je dan aan voor de updates!

Blessings, Chris en Tineke